Tak for det gamle år. Velkommen nytår – nytårsforsæt?

Tak for det gamle år.

Sikke et år der er ved at rinde ud.

Psykoterapeut

I maj blev jeg færdig med min uddannelse på ID Academy på Hattenæs som psykoterapeut og kan kalde mig selvstændig Psykoterapeut MPF.

Samtaleterapi hos mig er på ingen måde udelukkende samtaler. Samtaleterapi er ud over samtaler osse “øvelser på gulv”, hvor vi bruger dét at flytte sig fysisk og stå på forskellige positioner i rummet, som et kraftig virkemiddel i terapien til at bestyrke din egen forståelse af dig selv.
Samtaleterapi hos mig er osse “rollespil”, hvor vi kigger ind i dit “psykiske klædeskab” og leger med forskellige roller. Det kan være politimanden, der altid er igang med at kontrollere, at alt bliver gjort korrekt. Det kan være sygeplejersken, der altid vi hjælpe alt og alle, uanset hvilke konsekvenser det kan have på eget liv. At blive bevidst om vores forskellige indre roller er et meget vigtigt skridt henimod at blive hel. Hel – således at du accepterer dig selv som du er. Hel – i den forstand at du slutter fred med dig selv.
Samtaleterapi hos mig kan også være “dramaspil”, hvor vi gennemspiller tidligere livssituationer og -episoder, der har været stærk følelsesladede for dig. Der kan være meget energi bundet op i disse livssituationer, og ved at gennemspille dem igen, frigør du derved denne energi. Det kan være meget forløsende og dybt helende.
Samtaleterapi kan også være ordløs i form af guidede meditationer. Ord og samtale kan i visse tilfælde være begrænsende i det terapeutiske arbejde med en konkret problemstilling, hvis eksempelvis årsagen til problemstillingen skal findes i de alleførste leveår.

Massageterapeut

I 2016 startede jeg samtidig en uddannelse som massageterapeut på Nordlys.
Jeg er meget fascineret og optaget af  at kombinere af samtaleterapi og ordløs terapi på briksen.

Massageterapien er i sin primære form også ordløs. Her er det kroppen der taler. Og når kroppen taler er du altid i nutid. Du er altid tilstede med det der rører sig i kroppen lige nu. Når den gensidig tillid er etableret, så kan det være dybt forløsende for dig.
Jeg arbejder meget med chakra balancering, hvor chakraerne bliver aktiveret  og balanceret.

Parterapi

Ud over individuel samtale- og massageterapi, har jeg i 2016 indledt et samarbejde omkring parterapi med Maggi, som også er ID psykoterapeut.
Konceptet er unikt, for selvom vi er to så er vi prismæssigt konkurrencedygtige i forhold til andre parterapeuter. Og så har vi nogle helt specielle muligheder, når vi er to terapeuter. Vi starter som regel med sessioner hvor jeg har samtaler med manden – og Maggi har samtaler med kvinden. Her snakker vi om forventninger til terapien, baggrunden for at starte i terapi mm. Når begge parter er klar, så mødes vi alle 4. Det giver ekstra dynamik, at jeg som mandlig terapeut kan støtte op omkring mandens synspunkter, og at Maggi tilsvarende kan støtte op omkring kvindens synspunkter.

Jeg gik caminon i 2016 sammen med min kone, Camilla. Det var en fantastisk tur. Selvom vi gik sammen, var der rig mulighed for at opleve den ordløse vandring.

Velkommen nytår.

Der hører et nytårsforsæt med til fejring af nytåret.
Til maj 2017 afslutter jeg uddannelsen som massageterapeut.
2017 skal være året hvor jeg sætter ekstra fokus på koblingen mellem samtaleterapien og den ordløse terapi på briksen.
De 7 chakraer som forbindelsesporte mellem krop og psyke er et rigtig godt udgangspunkt.

Og så skal jeg da gå camino igen sammen med Camilla 🙂

Hvor går du dig hen i 2017? Hvad er dit nytårsforsæt?
Uanset hvorhen du går, ønsker jeg dig et godt og lykkebringende nytår.