Psykoterapi

Psykoterapeut Morten Lund – Psykoterapi – Er det noget?

Har livet taget en retning, som du ikke helt kan lide?
Fortvivl ikke.
Du er – mens du læser dette – allerede på vej tilbage på sporet.
Det første skridt tilbage på sporet er nemlig, at blive bevidst om, at noget ikke er, som det bør være. Det næste skridt kan evt. være at booke en tid hos mig – jeg er psykoterapeut i Silkeborg.

Hvis du læser videre, kan du måske genkende nogle af de emner og de tilhørende symptomer, der kan være på spil, når vi som mennesker føler, at vi er kørt af sporet.

null

Stress

null

Angst

null

Selvudvikling

Øvrige emner for psykoterapi

Her er listet nogle af øvrige de indgangsvinkler, der kan være på et psykoterapeutisk samtaleforløb hos psykoterapeut, Morten Lund:

Dagligdagsproblemer

Der er intet emne der er for stort eller for småt i forhold til at få hjælp. Det der fylder i dig er det vigtigste for dig.
Indre uro kender vi alle, men det kan være vedvarende og med en så stor intensitet at det kan være rigtig godt at få snakket med en professionel omkring din uro.
Ligeså har vi alle til tider så mange tanker at det er belastende.
Når tankerne bliver så belastende at det går ud over din livskvalitet og påvirker dig i hverdagen, så er det på sin plads at dele dine tanker med et andet menneske. I nogle tilfælde kan du klare det med hjælp fra dine nærmeste. Når tankemylderet bliver til tvangstanker så kan det være hensigtsmæssigt at tage fat i en psykolog eller en psykoterapeut.
Uanset hvilken vinkel du har, uanset hvilket tema du har, så er du altid velkommen til at henvende dig til mig  omkring psykoterapi Silkeborg.

Depression

Behandling af depression afhænger af graden af depression. Der er flere grader af depression. Her kan det være godt at tage din egen læge med på råd omkring netop din vej ud af depressionen. Her vil lægen typisk bede dig tage en depressions test, for derigennem at få en hurtigt indtryk af depressionens dybde. Uanset hor slem depressionen er, så er psykoterapi nyttigt. Det at dele dine svære følelser med en professionel og få en følelse af at blive set, er meget værdifuldt for den depressive.

Tristhed

Vi kan jo alle blive grebet af tristhed i perioder i vores liv. Det er helt normalt. Har du derimod en fornemmelse af en generel og konstant tristhed, så er det måske en god idé, at få lidt sparring på hvad der ligger til grund for din tristhed. Du har måske allerede selv en fornemmelse af, hvor tristheden stammer fra. Det kan være udgangspunktet for et terapeutisk forløb, der kan være givende og fritsættende.

Livskrise

Står du overfor en livskrise, så har du måske brug for hjælp og støtte.
Det kan være du er midt i en skilsmisse, det kan være at du er blevet fyret fra dit job, det kan være at din partner har været dig utro. Der er mange former for livskriser. Fælles for alle livskriser er en følelse af at gulvtæppet er blevet revet væk under en. Fundamentet er pludselig forsvundet. Der er noget der var der engang, som ikke længere er der. Du vil højst sandsynlig blive både ked af det og vred samtidig. Og følelser fra hele følelsesregisteret står måske i kø i dit indre.
I en sådan situation er det godt at have en psykoterapeut, en coach eller en psykolog, der kan guide dig i at rumme dine følelser.
Senere i processen omkring livskrisen kan en professionel hjælpe dig med at se de nye muligheder, som en livskrise altid fører med sig.

Mindreværdsfølelser

At have en følelse af mindreværd er et udtryk for at der er noget i dig du ikke bryder dig om. Der er en side af dig som du ikke helt accepterer.
Her vil jeg gå ind og arbejde sammen med dig omkring dine forskellige delpersonligheder. Vi er psykologisk set opbygget af en lang række forskellige delpersonligheder. Offeret, perfektionisten, hjælperen, indpiskeren, kritikeren…. Du kender garanteret dem alle og flere til. Alle disse delpersonligheder – eller sider af dig – er alle skabt i din opvækst. De er alle skabt med en positiv intention om at beskytte dig. Alle dine forskellige personligheds sider vil dig det bedste, de har hvert sit “sprog”. I dit voksenliv med en travl hverdag,kan det nogen gange være svært at se den positiv intention i “den indre kritiker”, der hele tiden er efter dig, der hele tiden siger at du ikke er god nok. Derfor er det godt at få andre øje på, så vi sammen kan gå på opdagelse i dit indre “landkort”, så du kan blive gode venner med alle dine delpersonligheder. Integrationen  vil derefter være en helt naturlig følge. Det kan foregå i eksempelvis psykoterapi Silkeborg.

Lavt selvværd

Lavt selvværd og mindreværdsfølelse er meget de sammen problemstillinger. Behandling af lavt selvværd: Se derfor ovenfor.

 

Manglende selvtillid

Selvtilliden er knyttet til gøren.
Selvværd er knyttet til væren.
Selvtillid og selvværd drejer sig accept og anderkendelse af dig selv.
Se derfor ovenfor

Sorg

Sorg er kærlighed, der er blevet hjemløs.
Ingen kærlighed uden sorg – og omvendt.
Sorg og kærlighed er således dybt forbundne følelser.
Og selvom du måske godt er klar over at det er umuligt at gå gennem livet, uden på et tidspunkt at opleve sorg, så bliver sorgen jo ikke mindre smertefuld af det.
Sorgprocessen er vigtig både for at ære den døde, og ligeledes for at du på et tidspunkt kan komme videre i dit liv.
Som udgangspunkt er der to vigtige elementer i sorgprocessen:

Forståelsesmæssig erkendelses proces.
En følelsesmæssig gennemlevning af sorgen.

Mange har gavn af sorggrupper, hvor du møder andre ligestillede. Andre har det bedre med at dele sorgen med en god ven/veninde eller et familiemedlem. Atter andre har behov for at arbejde med sorgen med en professionel psykoterapeut i psykoterapi.
Det er under alle omstændigheder vigtigt at du ikke går for længe med en ubearbejdet sorg. Der kan være mange komplekse følelser indblandet i sorgen. Du kan måske blive helt flov over at være vred på den afdøde. Her er det godt at snakke med eksempelvis en psykoterapeut, der kan hjælpe dig igennem sorgen og få afløb for sorgens følelser sådan at du ikke vender det indad.
Se evt. her for yderligere information om sorg

Præstationsangst

Der er rigtig mange mennesker der har det svært med at skulle stille sig op i en forsamling og holde tale. Præstationsangst er nok den mest udbredte form for angst. Se mere omkring angst her

Traumer

Vi kommer sjældent igennem livet uden traumatiske hændelser.
Hvis du på et tidspunkt i dit liv har været udsat for noget traumatisk – en bilulykke, et overgreb, dødfald i din nærmeste familie eller omgangskreds, – så har du måske umiddelbart haft en kraftig følelsesmæssig reaktion. Efterfølgende har der måske været mange praktiske ting, der skulle håndteres, og du har måske søgt tilflugt i hverdagen trygge rammer.
Tilsyneladende er du kommet godt videre efter den traumatiske hændelse. Psykologisk set lægger vi låg på hændelsen. Det kan være meget praktisk i visse situationer – for vi skal jo videre. At lægge låg på en traumatisk begivenhed binder imidlertid også en mængde energi.
Du vil således – ved at arbejde terapeutisk med din trauma i psykoterapi Silkeborg – kunne mærke en forløsning af energi.

“Det er aldrig for sent at få en lykkelig barndom” er titlen på en bog. Samtidig kunne det også være overskriften for den psykodynamiske metode, der er baseret på, at du som voksen – med de ressourcer og indsigter et voksent menneske har – tager dig kærligt af den del af dig, der måske hænger fast i trykkende barndomserindringer. Jeg har en særlig interesse indenfor den psykodynamiske psykoterapi, da jeg selv har haft stor glæde af denne terapiform i min egenterapi.

Tvivl og splittelse

At tænke på fremtiden kan være fyldt med bekymringer, forvirring og tvivl.
Derfor kan det være en rigtig god idé at bruge psykoterapien til at få afklaring på hvad du vil med dit liv. Med hovedet kan du forestille dig mange senarier omkring din fremtiden, der er mange valgmuligheder, og hvilke mål skal du gå efter. I psykoterapi Silkeborg kan en kropsterapeutisk vinkel på dette være med til at reducere din tvivl. Ved at du giver dig selv lov til at mærke din krop, giver dig selv lov til at mærke hvilke fornemmelser, hvilke følelser du mærker, så bringer det dig nærmere dig selv, dine behov og det du står for. Disse fornemmelser og følelser er mange gange meget præcise, når de får lov at guide dig omkring fremtiden.