Parterapi med Maggi og Morten

Mandlig og kvindelig parterapeut samarbejde om parterapi Silkeborg

Jeg, Morten Lund samarbejder psykoterapeut og parterapeut, Maggi Schlesch-Lund omkring parterapi i Silkeborg centralt i Midtjylland.
Vi har udviklet et koncept omkring parterapi,  der er unikt.
Ved at være to terapeuter kan vi tage indledende individuelle samtaler med jer, om det I hver især gerne vil have snakket om. Her vil jeg have den første session med manden alene.
Og Maggi vil have den første session med kvinden.

Derefter kan vi kan være sammen alle fire, hvor vi som terapeuter hjælper jer med at bringe de ting frem, I har brug for at bringe frem,  overfor jeres partner.
Og midt I sessionen, hvor vi alle 4 er tilstede, kan der igen være behov for at gå sammen to og to for at drøfte eventuelle nye ting der er kommet frem.
Og selvom vi er to terapeuter er vi stadig konkurencedygtige sammenlignet med andet parterapi. Det er da unikt.

Du kan, som manden i jeres par, booke den første session hos mig via online booking. Vælg “samtaleterapi” og derefter “parterapi”.
Kvinden kontakter Maggi på 40426411 for en tid.

Parterapi Silkeborg – med mange aspekter

I det følgende kan I læse lidt om kærlighedssprog. Noget af det vigtigste at blive bevidst om for jer som par. Ved du  hvilket kærlighedssprog du selv har? Din partner?
I kan desuden se lidt om kommunikation. Vi ser ofte at det er kommunikationen der er det største problem for parforhold i krise.
Til slut fortæller vi lidt om partjek – “parterapi light”. Vi synes at det er vigtigt at få parforholdet tjek’et – ligesom vi får vores bil tjek’et.

Kærlighedssprog

Vi har som mennesker forskellige kærlighedssprog. Nogle mennesker kan allerbedst lide fysiske berøringer og deres kærlighedsbeholder bliver fyldt ved at blive berørt fysisk.
Det er imidlertid ikke alle, der kender sin partners kærlighedssprog, og derfor er det vigtigt at italesætte dette, at være åben og fortælle partneren om behovene.
Det er et meget oplagt emne at tage med i parterapi. Hvad er dit kærlighedssprog? Og hvad er din partners?
De 5 kærlighedssprog:

  • Tid sammen
  • Fysisk berøring
  • Anerkendelse
  • Gaver
  • Tjenester

Samtaletyper

For enkelthedens skyld er der to hoved samtaletyper:

  • Sandhedssamtaler
  • Perspektivsamtaler

Sandhedssamtaler

Hvis I er fokuserede på at få ret i en samtale, så kan stemningen bliver meget skarp og hård.
Selve indgangsvinklen til denne samtale – som nok bedre kan betegnes som en diskussion – er at du har ret og din partner har uret, og det drejer sig derfor for dig om at argumentere for dit standpunkt således at modparten til sidst ændre mening eller holdning. Du får ret. Din partner for fred. Men bagved kan der godt ligge en irritation, som ikke bliver italesat.

Hvis I som par for eksempel stod på hver sin side af dette liggende tal og skulle fortælle hinanden om hvad I så, så ville den ene sige at det var et 6-tal og den anden ville sige at det var et 9-tal.
Hvis dette var en sandhedssamtale, så ville I kunne diskutere i en uendelighed uden at blive enige.
Perspektivet er afgørende for jeres standpunkt.

Perspektivsamtaler

Perspektivsamtaler drejer sig om dialog, om at udveksle synspunkter og om at have respekt for hinandens meninger.

Her er udgangspunktet for samtalen at vi kan have hver sin mening og at vi er nysgerrige omkring den andens holdninger og meninger.

For nogle par kan det være en svær øvelse pludselig at skulle ændre samtaletype fra overvejende sandhedssamtaler til at begynde at have perspektivsamtaler.
Derfor er det godt at øve i parterapi.

Par tjek

Du får tjekket din bil et par gange om året.
Du får tjekket dine tænder 1-2 gange om året.

Hvornår har du sidst fået tjekket din parforhold?
Det er altid gavnligt at for tjekket dit parforhold.
Et par tjek er “Parterapi Light”.

I et par tjek arbejder vi mere fremadrettet i forhold til parterapi.
Her koncentrerer vi os om at styrke de ressourcer I har som par.

Vi arbejder med jeres værdier. De overordnede ting I hver især synes er vigtige i livet. Ved at kigge på jeres værdier og finde et fælles værdigrundlag, får I lettere ved at tage fælles beslutninger.
Par tjek er med andre ord gavnligt for jer der har et rimeligt velfungerende parforhold, hvor I måske føler at der af og til mangler lidt.

Hvorfor par tjek?

Det er da tankevækkende at over 90 procent af par aldrig søger parterapi, men at halvdelen af alle ægteskaber går i opløsning.
Et stor undersøgelse af over 200 par viser at det betaler sig at gå til parterapi tjek med jævne mellemrum.
De par der gik til parterapi tjek var ganske enkelt mere tilfreds med deres parforhold end de par der ikke gik til tjek.

Med andre ord er det bevidsthed på, hvordan jeres parforhold fungerer, der gør forskellen.

I kan forebygge skilsmisse eller større kriser ved at få et par tjek.

Realistiske forventninger til parforholdet

En af de ting I kan opnå ved at komme til par tjek, er at få et mere realistisk forhold til jeres parforhold.
Nogen gange – og specielt i en krise – kan vi godt få fornemmelsen af at alle andre parforhold fungere meget bedre end vores eget.
Her kan vi hjælpe jer med at få et mere nuanceret billede af parforhold. For alle parforhold har problemer. Det er ikke det, at I som par har problemer, der er et problem – for det har alle par. Det er den måde I takler problemerne på, der er afgørende.

Parterapi Silkeborg? Du er velkommen hos Maggi og Morten