Nærværsøvelse for par.

two people sitting

Sid overfor hinanden med god øjenkontakt og skab et rum af nærvær. Fornemmelsen af et fælles rum – kun for jer – kan evt. forstærkes ved – med langsomme håndbevægelser at afgrænse det virtuelle rum.
Italesæt hvilke værdier der vil være velkommen i dette rum. På skift  bringer I hver især en værdi, som I synes er vigtig, ind i dette fortrolige rum. Igen kan fornemmelsen af virkeligt at bringe nogle værdier ind i jeres fælles fortrolige rum forstærkes ved at bruge en håndbevægelse, der bringer den imaginære værdi ind i rummet.
Omvendt kan I også “løfte” nogle uønskede værdier ud af rummet.
Udvid også denne nærværsøvelse, til at omfatte hvilke følelser, aktiviteter, fornemmelser, leveregler, mål mm. I dels ønsker at bringe ind i rummet og dels ønsker at udelukke fra rummet.
Efter 5-10 minutter har i efterhånden skabt et godt fortroligt rum med nærvær og rigtig god og autenstisk kontakt mellem jer.
Sid nu i stilhed  i yderligere 5 minutter med øjenkontakt. I dette fortrolige og nærværende rum mellem jer er der god mulighed for at I kan åbne jer for hinanden på et meget dybt plan.
Efter afslutningen på øvelsen kan I evt. dele jeres oplevelse af hvordan øvelsen påvirkede jer hver især.