Kropslig intelligens

Er du interesseret i kropslig intelligens?

kropslig intelligens

Kropsopbygning og kropsholdning

Som psykoterapeut og massageterapeut kan jeg kun være dybt fascineret af denne bog fra Kristoffer Glavind Kjær, medudvikler af behandlingssystemet ManioVision.
I bogen, der hedder kropslig intelligens,  beskriver Kristoffer kroppens opbygning, og hvad kropsopbygningen og kropsholdningen kan lærer os om det enkelte menneske. Både de fysiske aspekter, der er ved en given kropsholdning, men også de psykologiske aspekter.

Øvelser om kropsbevidsthed

Bogen er krydret med en række øvelser, som man selv kan tage fat i som læser for derigennem at opbygge kropsbevidsthed og balance mellem krop og psyke. At opbygge kropslig intelligens.
Jeg er optaget af psoas musklen. På min uddannelse på Nordlys har jeg lært psoas musklen som den eneste muskler der forbinder overkrop og underkrop.
Den kaldes også frygt musklen, fordi vi ved traumatiske hændelser tit spænder op i netop denne muskel. Og netop derfor er den også benævnt som  sjælens muskel.
Og her begynder det at blive rigtig spændende for mig, for netop sammenhængene mellem krop og psyke har min helt store interesse.

Psoas musklen – frygt musklen

Psoas er den dybeste mavemuskel og måske den vigtigste stabilisator for ryggen. Optimal funktion af psoas har stor betydning for rygsøjlens, bækkenets og hofternes funktion. Den påvirker vores strukturelle balance af knogler og muskler, fleksibilitet og styrke. Psoas vokser ud fra begge sider af rygsøjlen og spænder fra den 12. brysthvirvel (T12) og ned til hver af de 5 lændehvirvler og løber ned gennem bækkenet for at knytte sig til toppen af lårbenet.
Og netop fordi den ligger så dybt har spændinger i psoas stor betydning på organer, ryg, lænd og underliv. Psoas er også meget tæt på diafragma. Længerevarende sammentrækning og spænding kan gøre at disse to muskler mister deres individuelle egenskaber. Sker dette vil åndedrættet og kroppens pulsering blive hæmmet.

Bogen er rigt illustreret bl.a. med figurer af psoas musklen.

kropslig intelligens

Interesseret i forløb med krop psyke som tema?

Er du interesseret i kropslig intelligens, så kan jeg tilbyde et forløb, der netop tager udgangspunkt i sammenhængen mellem krop og psyke. Jeg kalder det chakra terapi. Et forløb på 5 dobbeltsessioner. Se mere her

Du kan læse mere om mig her