Krise i parforholdet? Genskab hjertekontakten med parterapi

Har I krise i parforholdet?

Denne ikoniske skulptur af to voksne, der sidder med ryggen til hinanden med tristhed, afstand, kulde og modløshed, kan symbolisere jeres krise i parforholdet.
Indeni forsøger deres “indre børn” at genskabe kontakten. Disse indre børn kan være symbol på jeres hjerter.

 

Netop denne symbolik – brugt til at forklare billedet – er en vigtig information til jer som par i krise. Det er vigtigt for jer at forstå, hvordan jeres problemer hænger sammen.
Det er ikke den kendsgerning, at I har problemer, der er en potentiel fare for jeres fortsatte samliv. Det er hvordan I håndtere problemerne, der er afgørende for om I har en fremtid sammen.
Alle parforhold har problemer. Det er en del af livet, at partneren har en anden måde at se tingene på. Det er en del af livet at have mindre ressourcer i perioder og derved også mindre overskud i forhold til sin partner. Det er en del af livet, at der opstår konflikter, I aldrig havde forudset. Og det er en del af parforholdet at have problemer. Problemer er et livsvilkår.
For at kunne håndtere jeres problemer på en hensigtsmæssig måde, er det afgørende at I -set fra et bredere perspektiv – forstå jeres problemer.

I et typisk forløb af en konflikt i et parforhold er der en hændelse, der trigger konflikten. Det kan være noget meget banalt: Hvordan tingene skal stå i opvaskemaskinen, hvor tit der skal støvsuges osv.
Nedenunder denne konflikt-trigger ligger der typisk et tema. Det kan være forskellige synspunkter, værdier og holdninger.
Allernederst ligger jeres dybere følelsesmæssige behov, som ikke er blevet udtrykt gennem en perioder og nu bliver trigget af en banal ting.

De “indre børn” på billedet repræsentere jeres følelsesmæssige behov.

I er velkomne til at kontakte Maggi og jeg (Morten) for en snak omkring hvordan vi kunne hjælpe jer videre – som par. Vi samarbejder omkring et unikt og dynamisk parforholdskoncept, hvor vi er to terapeuter der hjælper jer, og alligevel har vi konkurrencedygtige priser.
Det at være to terapeuter giver mulighed for at mødes to og to – mændene mødes og kvinderne mødes. Når vi alle 4 er samlet er der stadig mulighed for at splitte op i 2 og 2.

Se mere om Maggi her.

Se mere om mig her.