Intelligente Celler, Bruce H. Lipton

Intelligente celler

ID silkeborg

En hel fantastisk og intelligent bog.

Vi ved jo alle at vores omgivelser er med til at forme os. Du bliver i barndommen præget af den opdragelse du får. Hele livet igennem påvirkes du af dine nære relationer og det miljø du lever i.

Bruce Lipton zoomer helt ned på celleplan og giver os beviset for hvorfor det forholder sig sådan. Helt ens celler, der udsættes for hvert sit miljø bliver helt forskellige celler med hver sin funktion. Det der får en celle til at fungere er et signal fra omgivelserne. Og et signal giver en funktionalitet. Et andet signal giver en anden funktion. Og sådan kan det skaleres op til mennesker, der i bund og grund er en samling af celler, hvor cellerne har specialiseret sig med hver sin spidskompetance.

Forfatteren går videre endnu. Han forklarer – i en mere spirituel kontekst – hvordan mennesker ikke er så selvstændige individer som vi går og tror. Mennesket er en del af Helheden. Lipton bruger en sammenligning med med et fjernsyn, en fjernsynskanal og den faktiske tv-udsendlese. Hvor mennesketkroppen er fjernsynet; fjernsynskanalen er de helt unikke celler vi har, der er sammensat på en måde, så vi hver især har en unik kombination – eller kanal; og hvor den faktiske tv-udsendelse er dit unikke Selv. Selvet kommer altså fra omgivelserne. Og Lipton mener at dette forklarer reinkarnation. Når et menneske fødes med helt samme kombination af identitetscelle som et afdød menneske, så åbnes for den kanal, det afdøde menneske havde. Og dette menneske lever således videre i en anden krop. Spændende læsning som kun kan anbefales.

Se også denne video

Jeg er selv psykoterapeut studerende og bogen indgår i pensum for ID Academy – ID Silkeborg.