Hudsult ? Nordlys Massageterapi kan hjælpe dig

Hudsult – sulten efter berøringer

Hudsult – et begreb der er opstået i ældreplejen, hvor ældre mennesker ofte ikke får nok menneskelig kontakt i form af berøringer.
Udtrykket er derefter blevet anvendt i hjemmeplejen og på forskellige bosteder, hvor fysiske berøringer i form af knus og kram er en del af behandlingen.

Oxytocin – kramme homonet

Vi visner og dør, hvis vi ikke får berøringer. Det er noget helt grundlæggende i menneskets tilknytningssystem.
Det helt naturligt, at forældre har rigtig meget fysisk kontakt til deres børn, når de er små. Når børnene bliver store, er der ikke så længere så meget fysisk kontakt med forældrene. Derfor er det vigtigt at børnene, når de bliver teenagere, har fået et sundt og naturligt forhold til fysiske berøringer, så de efterhånden kan få opfyldt deres naturlige behov fra venner og kammerater.
Fysiske berøringer i form af kram, knus, en hånd på skulderen, en hånd i ryggen.
Op gennem livet er det til stadighed vigtigt at vi får vores hudsult dækket, for ellers vil vi komme til at mangle hormonet oxytocin – også kaldet kramme  hormonet.

Kropsforskrækkelse og sex eksplosion på nettet.

Vi lever i en tidsalder hvor der i den almene befolkning er en højere grad af kropsforskrækkelse. Det kan hænge sammen med reklameverdenens dyrkelse af den “perfekte krop”. Det kan ligeledes hænge sammen med den enorme eksponering af sex på nettet, hvor det typisk også er den “perfekte krop”, der er foretrukket.
Det går ud over vores selvværd og tilfredshed med vores egen krop. Vi trækker os lidt fra andre og har ikke lyst til at andre skal komme for tæt på. Du giver måske ikke knus og kram og trækker dig fra at andre skal give dig knus og kram. Det kan give hudsult.

Symptomer på hudsult

Hvis du føler dig stresset, deprimeret, lider af søvnmangel og angst, og samtidig har en fornemmelse af at du ikke får dit behov for fysiske berøringer opfyldt, så har du temmelig sikkert hudsult.

Nordlys Massage kan give dig et boost

Nordlys massage er en blid og nænsom massageform, der som udgangspunkt er en helkropsmassage.
Du kan se mere om Nordlys massage her.