Guddommelig Sex

parterapi seksualitet:

parterapi seksualitet

“Sex – en vej til Gud” er titlen på David Deidas spændende case baseret fortælling om, hvordan du kan komme frem til det der kunne betegnes “Guddommelig Sex”. Mange veje fører til Rom – og David bruger denne filosofi i sin bog om hvordan sex kan være en vej til noget større. David Deida viser – med udgangspunkt i små korte og levende eksempler på konkrete og typiske problematikker i sexlivet – hvordan vi hver især kommer videre på vejen til guddommelig sex. Og han henvender sig først til manden og kommer med gode råd og guidninger til hvordan manden kan takle den enkelte situation anderledes, og derefter er det kvindens tur til at få nogle velmenende  ord med på vejen.

Denne opdeling gør bogen levende og nærværende i sin form. Indholdsmæssigt er den i udpræget grad både levende og nærværende. Den er samtidig skrevet i et sprog der taler til hjertet – fyldt med følelsesmæssige ord, sansende sætningsopbygninger og god fornemmelser for de fine nuancer, der kan skabe stemningsskift.

Og netop stemningsskift er  et central punkt i David Deidas bog. For i mange af de konkrete eksempler på typiske sexlivsproblemer han tager op, er der en hårfin grænse mellem – på den ene side – at støde ind i et problem og derefter blive fastlåst i denne situation. Og så – på den anden side – at være åben og vågen i den problematiske situation, der er opstået, og derefter sammen skabe et stemningsskifte, der kan føre jeg videre på vejen til dybere sex.

Parterapi seksualitet

Et konkret eksempel på et sexlivsproblem fra bogen kunne være at den ene part har tendens til at lukke sig ind i sig selv under sex – og især når orgasmen nærmede sig. Dette kan der være gode grunde til at den ene – eller begge parter for den sags skyld – har for vane at gøre. Man har lyst til at opleve sine egne sanseindtryk mere intenst. Og det virker.
Det har dog også den ulempe at det udelukker den anden part Og David råder jer til at I forsøger at være åbne overfor hinanden, og på den måde kommer dybere i berøring med kærligheden. Det er dér i disse dybder at “kærligheden udretter sin dybeste magi”.

Øvrige problematikker/faldgrubber og det råd David Deida giver:

  • Fart og tempo                                                -> Ned i tempo
  • Kontrol                                                              -> Slip kontrol
  • Lukker ned/såret                                         -> Ubevogtet hjerte
  • Indadvendt                                                      -> Kontakt/udadvendt
  • Ensidighed/fokuseret                               -> Være kærlighed
  • Overfladisk                                                     -> Dybte
  • Overgivelse til fysisk nydelse              -> Overgivelse til kærlighed
  • Behov for at føle sig elsket                    -> Du er kærlighed
  • Seksuel energi ELLER bevidsthed     -> Både og

Forskelle mellem mandlige og kvindelige seksuelle aspekter:

Faldgrupper:
♂: På vej, opgavestyret, vind eller forsvind, stresser af med sex
♀: Behov for at føle sig noget særligt

Seksuelt behov:
♂: Udtømme begær
♀: Opfyldes af kærlighed

Ønsker i kærlighed:
♂: At give slip, frihed, tomhed
♀: At favne, fyldes, kærlighed

Aggression under sex:
♂: Udtrykkes udad
♀: Udtrykkes indad

Tendens under sex:
♂: Fortaber sig i tanker og fantasier
♀: Fortaber sig i kropslige sansninger og følelser

Hjerte og kønsorganers samspil:
♂: Hjerte og køn er ikke umiddelbart forbundne
♀: Hjerte og køn er forbundne

Åndelig kraft:
♂: Bevidsthed, gennemtrængende kraft af tilstedeværelse
♀: Lys, tiltrækkende kraft af udstråling

Bestemmende for (begrænsende faktor for) den seksuelle oplevelse:
♂: Dybden
♀: Energiens kraft

Jeg kan varmt anbefale bogen til alle der gerne vil dybere ned i det seksuelle univers – om parterapi seksualitet. Bogen kan bruges dels som konkret inspiration til eget sexliv- da nogle af de små korte og levende eksempler fra bogen kan sammenlignes lidt med “de grå sider”. Og bogen kan dels bruges til oplæg til parsamtaler om parterapi seksualitet og efterfølgende afprøvelse, der tilsammen kan føre jer sammen ind i et rigere og dybere sexliv.