De 5 kærlighedssprog

I et parforhold er det en rigtig god idé at være bevidste om hinandens kærlighedssprog. Hvad enten I er et parforhold i krise, eller I er et parforhold der er nysgerrige i forhold til at udvikle jeres relation, så er det vigtigt at få bevidsthed på hvordan parternen får “fyldt sin kærlighedsbeholder”.

 

Hvis du gerne vil hjælpe din partner med at få fyldt hans/hendes kærlighedsbeholder, så er det vigtigt  først og fremmest at slippe den modstand, der kan være forbundet med udelukkende at skulle give – uden selv at modtage.

I et parforhold han I måske nogen gange den forestilling, at I skal være enige om de ting I laver sammen. Visheden om, at I kan have forskellige kærlighedssprog, punkterer så at sige denne forestilling.

Ligesom vi har forskellige tale sprog, har også forskellige kærlighedssprog.
Vi danskere er bedre til at forstå dansk. Hvis nogen snakker fransk, så forstår vi måske noget, men ikke det hele.
Hvis nogen snakker kinesisk, ja så står de fleste af.
Ligesådan er det med kærlighedssprog. Hvis din partner bruger et givet kærlighedssprog overfor dig, så går det lige ind og fylder din kærlighedsbeholder op. Hvis partneren bruger et andet kærlighedssprog, så bliver du måske fyldt lidt op.
Hvis partneren bruger et tredje kærlighedssprog, så preller det fuldstændig af på dig.
Der er 5 kærlighedssprog:

kærlighedssprog
Anerkendelse
Kærlighedssprog
Fysisk nærvær
Kærlighedssprog
Gaver
Kærlighedssprog
Tid sammen
Kærlighedssprog
Tjenester

Her er en historie – der godt kunne udspille sig i parterapien – om hvordan det kan føre til misforståelser, hvis I ikke har bevidsthed på jeres eget og jeres partners kærlighedssprog.

 

Manden siger, at hans eget kærlighedssprog er anerkendelse. Og han reflekterer lidt over det. At han gerne vil lave nogle handyman opgaver i hjemmet, fordi han så efterfølgende får ros og anerkendelse. Så der var jo en fin sammenhæng.
Han siger, at han over for hans kone ofte bruger gaver som kærlighedssprog.
Konen sidder overfor og nikker. Hun kan kun bekræfte ham i at det er det kærlighedssprog han bruger overfor hende: Gaver.
Hun har bl.a. fået den trøje hun har på. Manden spørger så om hun da ikke er glad for trøjen.
Hun siger nej – den er da fuldstændig ligemeget.

Nu er det så konens tur.
Hun siger, at hendes kærlighedssprog er tid sammen.
Manden arbejder i udlandet og er kun hjemme i weekenden.

Hun gætter rigtig i forhold til mandens kærlighedssprog: Anerkendelse.
Men hun har bare så svært ved at anerkende alle de handyman opgaver – tjenester – manden laver….for det går jo ud over den tid de har sammen…..

Pointen i denne historie er at  det er vigtigt at forstå at vi har forskellige kærlighedssprog. Vi skal bruge partnerens kærlighedssprog – og ikke vores eget -, hvis vi vil hjælpe med at fylde partnerens kærlighedsbeholder.

Vi – Maggi og Morten – er begge ID Psykoterapeuter og samarbejder omkring parterapi. Se mere om vores unikke parterapi koncept her.

Se priser her.

Er I interesseret? I er velkomne til at kontakte os for en uddybende snak.